loader

Jak zapomenout síť Wi-Fi na vašem iPhone nebo iPadu

Anonim

Ve výchozím nastavení si zařízení se systémem iOS zapamatují sítě Wi-Fi, ke kterým jste se již v minulosti připojili, a v budoucnu se pokusí se automaticky znovu připojit. Tato funkce je nejčastěji praktická, ale občas může být obtěžování. Naštěstí je snadné mít iOS zapomenout na konkrétní sítě Wi-Fi.

Mnozí z nás žijí a pracují v místech, kde existuje jen jedna síť Wi-Fi, kterou jste opravdu skutečně používali. A pokud se nikdy nepřipojíte k žádným jiným dostupným sítím v daném místě, protože vaše zařízení iOS zapomenete na sítě, nebude vám tolik užitečné. Pokud jste se někdy připojili k síti Wi-Fi souseda nebo použili zálohovou síť v práci (nebo dokonce máte více sítí ve velkém domě), pravděpodobně jste po faktu připojili k nesprávné síti.

Pokud jsou k dispozici více sítí Wi-Fi v jediném místě, systém iOS má tendenci jít s tím, že název SSID sítě se objeví nejprve abecedně - i když je slabší síťový signál. (Takže bonusový tip: Pokud máte přístup administrátora do jedné z těchto sítí, měli byste tuto síť přejmenovat tak, aby to přišlo poprvé abecedně.) Pokud místo toho chcete, aby iOS zapomněl na ty další sítě, postupujte takto.

Ve své aplikaci Nastavení klepnutím na Wi-Fi zobrazte dostupné sítě.

V seznamu sítí najděte síť, na kterou chcete iOS zapomenout, a potom klepněte na tlačítko Info napravo.

Klepněte na "Zapomenout tuto síť".

V potvrzovacím poli klepněte na položku Zapomenout.

A to je vše, co musíte udělat. Když iOS zapomenete na síť Wi-Fi, systém iOS se již nebude automaticky připojovat k síti. Síť se bude stále zobrazovat ve vašem seznamu. Můžete k němu klepnout kdykoliv, abyste se připojili k síti, ačkoli budete muset znovu zadat heslo, pokud je to zabezpečená síť. Stačí si vzít na vědomí, že po opětovném připojení do sítě se iOS automaticky začne znovu připojovat a budete muset znovu zapomenout, abyste to zastavili.

Redakce Choice